Winkelwagen 0

Fiancée wat?

Fiancée Journal: jouw leidraad tijdens je verloving

Als weddingplanner kom je heel wat verschillende types koppels tegen. Er zijn er die een luxueus feest verkiezen, er zijn koppels die gaan voor een budgetvriendelijk huwelijk en heel veel zelf willen doen. Wat deze koppels met elkaar gemeen hebben? Hun niet altijd realistische verwachtingen van wat een wedding planner allemaal voor hen kan doen. Een weddingplanner neemt niet alles uit handen, als koppel moet je een heleboel beslissingen nemen. Denk maar aan de tafelschikking: de bruid en bruidegom weten zelf het beste wie naast wie kan zitten.

Bekijk hier het filmpje

 

Mis geen enkele deadline

Dus waarom geen boek schrijven voor toekomstige bruidsparen? De Fiancée Journal is hét boek met de checklists, handige guideline én zoveel meer!

Want als wedding planner weet Charmaine als de beste hoe belangrijk deadlines zijn tijdens de verloving. Als je wilt dat er naamkaartjes op de tafel komen, bezorg deze dan tijdig aan je wedding planner. Een tafelplan dient ook minstens twee weken op voorhand klaar te zijn. En zowel de locatie als de catering hebben er één nodig. Uiteraard kun je last minute nog wijzigingen doorgeven. Maar een vlotte samenwerking is voor beide partijen aangenaam. Maak daarom goede afspraken en communiceer (liever teveel dan te weinig), dan staat niets een goede samenwerking in de weg.

Behoud het overzicht

Die afspraken beginnen met hoe jullie als koppel te werk willen gaan. Is het de wedding planner die contact opneemt met de gekozen leveranciers of zijn er leveranciers waar jullie al mee in contact staan? Zorg dat jouw wedding planner van jullie communicatie ook steeds op de hoogte is. Plan eveneens een meeting met je fotograaf om even te overlopen welke foto’s jullie belangrijk vinden, licht de fotograaf in welke personen zeker met jullie op de foto moeten. Het zijn kleine details, maar zeker niet onbelangrijk!

De Fiancée Journal biedt je niet alleen handige vragenlijsten die je kunt gebruiken als je gaat praten met de fotograaf, ceremoniemeester, bloemist, etc. Je krijgt ook handige schema’s waarin je alle contactgegevens kunt bijhouden. Het boek is gedurende je verloving je steun en toeverlaat!

En zo zijn er meer zaken waar bruidsparen niet direct aan denken. Hebben jullie een tuinfeest (al dan niet op locatie) en worden alle meubels extern geleverd? Houd dan rekening in je budget met de extra kost van een team dat dit zal opbouwen. Wil je deze kost besparen, trommel dan wat vrienden op die mee de handen uit de mouwen willen komen steken. Beloon hen achteraf met een gezellige avond.

Fianceejournal

Laat je inspireren

Bij de styling van een bruiloft komt ook heel wat geregel kijken. Willen jullie je bruiloft tot in de puntjes gestyled hebben, bespreek dit met je wedding planner. Het is mogelijk dat deze service extra aangeboden wordt of je kunt beroep doen op een wedding stylist, communiceer dus duidelijk over je voorkeuren. Stel daarna samen een verborgen Pinterestbord op en geef duidelijke lijnen van wat je zeker wel en niet wil. De stylist begint pas drie maanden op voorhand te werken aan het stylingplan. Dat heeft een heel eenvoudige reden, je bent namelijk een groot deel afhankelijk van de beschikbare bloemen. Bepaalde bloemen zijn slechts een korte periode per jaar verkrijgbaar. Voorzie dan voor de styling ook het nodige budget voor kaarsen, vazen voor de bloemen, decoratie voor de tafels en aankleding van de ceremonie, enz. Ben je zelf handig en creatief, heb je nog creatieve vriendinnen? Bereid je dan rustig voor in de aanloop naar de bruiloft door samen te knutselen.

De Fiancée Journal biedt je daarom ook heel wat tips ter inspiratie en ideeën. We begrijpen maar al te goed dat het plannen van je huwelijk overweldigend is, je moet aan zoveel dingen denken! Daarom laten we ook deskundigen aan het woord die je het advies geven dat jij nodig hebt als bride-to-be. Wacht dus niet langer, en bestel meteen je Fiancée Journal!